Velkommen til
Dr. Alexandrines Børnehave

Dr. Alexandrines Børnehave holder til i vores eget hus på Fuglesangs Allé i “Pip-kvarteret”. Her er vi dejlig tæt på Den Gamle By og Botanisk Have, der ofte bliver brugt som udflugtsmål.

FÆLLESSKAB, ØKOLOGI, LEG OG LÆRING

Fællesskab, økologi, leg og læring er blot nogle af de ting, der er en del af hverdagen i Dr. Alexandrines Børnehave.

Dagen starter med fællessamling kl. 9.00 på stuerne. Her taler vi om, hvad dagen byder på, og hvem der skal hvad. Herefter bliver børnene delt op i mindre grupper og laver forskellige aktiviteter eller lege, der er igangsat af pædagogerne. Ved frokosttid samles vi igen på stuerne, hvor vi spiser lækker økologisk mad lavet af vores eget uddannede personale. Efter frokost leger vi ude på vores store legeplads, hvor legene er igangsat af både børn og voksne.

Måltidet fylder en del hos os. Det er ikke blot et spørgsmål om at få noget at spise, men også i høj grad et pædagogisk redskab. Vi smager på og taler om månedens grønsag, vi øver os på at vente på tur, at rydde op efter os selv samt træner de sociale kompetencer, der opstår under måltiden. Økologi er en hjertesag for os. Vi har Guldmærket i økologi, hvilket vil sige, at 90-100% af alt vores mad er økologisk.

selvhjulpenhed

Selvhjulpenhed fylder en stor del i den pædagogiske hverdag, da det er et redskab til at styrke barnets selvtillid og følelsen af at mestre opgaver. Børnene skal lære det ved at øve sig, bøvle med noget, se hvordan andre gør og ved, at der stilles krav, og at man også som voksen er vedholdende.

aktivitetsforløb og PROJEKTUGER

Vi har i Dr. Alexandrines Børnehave valgt at dele året ind i en lang række fastlagte aktiviteter og projektuger. I vores projektuger dykker vi dybere ned i forskellige emner. Vi har for eksempel haft miljø- og genbrugsuge, hvor vi har lært mere om, hvordan vi kan passe på miljøet samt indianeruge, vikingeuge hvor vi har fået en forståelse for forskellige kulturer.

“Børnehaven har mange kreative aktiviteter og udflugter.
De laver rigtig mange forskellige ting med børnene.”
Emilie, mor til Nova

Udover vores projektuger deltager vi sammen med vores to andre afdelinger, Børnehaven Lauge Kochs og Skt. Johannes Sogns Børnehave, i en række fælles aktiviteter. Vi mødes til fælles båldag på aktivitetsområdet i Riis Skov, vi tager på busture og udflugter til for eksempel Gl. Ejstrup, DOKK1 eller andre kulturelle tilbud.

rundvisning

Dr. Alexandrines Børnehave tilbyder rundvisning til interesserede forældre. Kontakt pædagogisk leder Irene Williams på telefon 41 85 71 31 for nærmere aftale.

ÅBNINGSTIDER

Mandag - torsdag: 6.30 - 17.00

Fredag: 6.30 - 16.30

Du kan som forælder frit vælge mellem en deltidsplads på 30 timer om ugen eller en fuldtidsplads på 52 timer om ugen.

Dronning Alexandrine børnehave er en del af det selvejende dagtilbud Børnebåndet, som udover os består af Børnehaven Lauge Koch og Skt. Johannes Sogns børnehave.