Dr. Alexandrines Børnehave

Dr. Alexandrines Børnehave er en børnehave med plads til 60 børn. Vi ligger i skønne omgivelser tæt ved Botanisk Have i vores egen bygning. Børnehaven blev bygget i 1953, hvor den blev indviet af Dronning Ingrid, som var med til at bestemme, hvad den skulle hedde. Det var oprindeligt en øvelsesbørnehave, der havde et tæt samarbejde med pædagogseminariet.

Leg og læring på tværs af stuer og alder

Vores børnehave består af tre stuer: Safir, Diamant og Opal. Børnene er tilknyttet en fast stue, men vi laver også aktiviteter på tværs af stuerne. Derved lærer børnene hinanden og alle voksne i huset godt at kende.

I børnehaven arbejder vi med aldersintegrerede grupper på stuerne. Vi mener, at det skaber en god mulighed for udvikling og trivsel, når børnene er blandet på tværs af alder. Samtidig arbejder vi i forskellige sammenhænge med en aldersopdeling i yngste-, mellem- og ældstegruppen. Det foregår fast en gang om ugen, men også i andre sammenhænge. Det giver børnene muligheder for at være sammen med flere jævnaldrende i hele huset, og det er en mulighed for at målrette de pædagogiske aktiviteter til børnenes udviklingstrin.

Børnehaven er normeret til 60 børn i alderen 2,11-6 år

RUNDVISNING

Børnebåndet tilbyder rundvisning til interesserede forældre. Kontakt pædagogisk leder Irene Williams på telefon 41 85 71 31 for nærmere aftale.

Åbningstider

Mandag - torsdag: 6.30 - 17.00

Fredag : 6.30 - 16.30

Du kan som forælder frit vælge mellem en deltidsplads på 30 timer om ugen eller en fuldtidsplads på 52 timer om ugen.

Dr. Alexandrine børnehave er en del af det selvejende dagtilbud Børnebåndet, som udover os består af Børnehaven Lauge Koch og Skt. Johannes Sogns børnehave.