Vores kost

Økologi og fuldkostordning

Alle afdelingerne har fuldkostordning, hvilket betyder, at børnene får serveret morgenmad, formiddagsmad, frokost samt eftermiddagsmad i børnehaven.

Kosten vægtes meget højt i Børnebåndet, og vi laver næsten alt maden fra bunden. Derfor har vi ansat 2 ernæringsuddannede medarbejdere, der med deres faglige baggrund har en dyb indsigt i blandt andet produktion af ernæringsrigtig mad samt måltidet og dets betydning for en god social og aktiv hverdag.

Køkkenet har guldmærket i økologi, hvilket vil sige, at 90-100 % af maden er økologisk.

Måltidet som pædagogisk aktivitet

Måltidet fylder også en del hos os. Det er ikke blot et spørgsmål om at få noget at spise, men også i høj grad et pædagogisk redskab. Børnene skiftes til at være del af en køkkengruppe, hvor de bager, skærer grønsager og serverer eftermiddagsmåltidet for de andre børn. Vi smager på og taler om månedens grønsag, vi øver os på at vente på tur, at rydde op efter os selv, samt træner de sociale kompetencer, der opstår under måltiden. Økologi er en hjertesag for os, og vi har Guldmærket i økologi, hvilket vil sige, at 90-100% af alt vores mad er økologisk.

Du kan læse mere om vores kostpolitik her.  

Praktisk info

Forældrene har en egenbetaling på 150 kr. pr. måned pr. barn. Pengene betales forud og dækker en fuldkostordning, hvilket består af morgenmad, formiddagsmad, frokost og eftermiddagsmad. Betalingen gælder for ALLE børn uanset friplads eller lignende.

Pengene indbetales til følgende Nordea-konto:

Reg. nr.:  2264

Konto nr.: 7559413733

I meddelelsesfeltet bedes I skrive jeres barns fornavn og efternavn samt afdeling.